200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la citacion. Vet aqui la seleccio sobre propostes dividides per categories

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada memorizar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars sobre parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa sobre la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa falta esperar el 23 d’abril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per donar i autoregalar-se, sigui o nunca Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90 €

Despres dels celebrats relats sobre ‘Plantes d’interior’ i ‘Defensa propia’, Bagunya destil·la genialitat en la seva primera novel·la, a mes d’una prosa sulfurica contra el organizacion academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge de el perdedor, i la seva parella, una intel·ligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Logotipo. 18,90 €

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch es convertia en l’autor mes jove a guanyar el Llibres logotipo, premi sagac en el llancament de talents. ‘Napalm al cor’ es la distopia asfixiant i alhora poetica referente a la repressio de el obtener en una franja militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 €Flamant Premi d’Honor sobre les Lletres Catalanes 2021, l’autora sobre ‘Pedra de tartera’ ja comencava l’any amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novel·la, en que reflexiona referente a l’amor i la felicitat en la maduresa a traves d’un viudo i d’una dona acabats sobre apartar que coincideixen en una classe de ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19 €

Una decada despres sobre l’exit de ‘Jo confesso’ l’autor sobre ‘Les veus de el Pamano’ torna amb aquesta novel·la curta, la mena de fabula no buscada en que un professor sobre literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb la veina sobre la infancia, la intriga negra i dosis de drama i d’humor, en un relat que no deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio completa de llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellana‘Tomas Nevinson’

Javier Marias. Alfaguara. 22,90 €

Aquest gran autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novel·la un diptic que funciona tambe com el reves de la trama sobre ‘Berta Isla’, la seva novel·la previo. Si aquella se centrava en l’heroina de el titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat d’aquella andanza, s’enfronta al dilema moral sobre En Caso De Que https://datingranking.net/es/edarling-review/ es licit liquidar en una circumstancia concreta.

‘Los ojos cerrados’

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17 €

Si hi ha la preocupacio que recorre els llibres d’Edurne Portela es la de l’analisi sobre la violencia que ella ha concretat en les accions d’ETA o en la cual perdura enquistada en la parella. Ara li toca an una novel·la que recull el trauma de la conflicto Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i una dona jove que torna alla.

?Quan es el dia de Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

‘Al final continuamente ganan los monstruos’

Juarma. Blackie B ks. 21 €

El segell Blackie B ks ens revel·la aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novel·la un impactant relat d’autodestruccio generacional no gaire allunyat de el que cosa va suposar ‘Trainspotting’ al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an en arriba amb doblet de la seva faceta fanzinera a ‘Abrazame hasta que la vida deje de dar puto asco’ (Autsaider Comics, 12 €) reuneix una antologia de vinyetes satiriques plenes d’ironia i humor.

‘Independencia’

Javier Cercas Tusquets. 21,90 €

Cercas ha enviat el seu heroi a l’any 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. Una trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a l’autor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total de llibres de literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,‘Hamnet’

Maggie O’Farrell. L’Altra Editorial / Asteroide. 23,95 €

La irlandesa Maggie O’Farrell es val sobre la figura sobre Shakespeare per explicar una historia en el Bardo. Hamnet va ser l’unic fill home sobre l’autor que va morir als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia referente a el espectro d’un pare i el seu fill amb un nom molt semblant ‘Hamlet’.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90 €

La multipremiada Robinson es una sobre les autores sobre capcalera del president Obama i la de les veus mes respectades de l’actual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari sobre la seva novel·la ‘En casa’, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona lucha Mundial, s’enamora d’una afroamericana.

‘Llum sobre febrer’ / ‘Luz de febrero’

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18 €

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora d’una honestedat brutal, ara viuda i necessitada d’amor, en aquesta nova serie de relats tan honestos i precisos com el llibre previo que li va reportar el Pulitzer. Es trabajoso no imaginar-se l’Olive amb els trets de Frances McDormand, que la va cicatrizar en una excel·lent miniserie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart. No products in the cart.

0